1. Opći uvjeti poslovanja

Internet trgovinom https://bucinouljefinta.com upravlja Opg Nandor Finta ., pružatelj usluge elektronskog poslovanja (u nastavku: ˝Prodavatelj˝).

Podaci o pružatelju usluge elektronskog poslovanja:

OPG NANDOR FINTA, PETEFI ŠANDORA 36, 32238 ČAKOVCI
OIB: 35985294976
MIBPG:95572
IBAN (PBZ) , HR9423400093112764815

Telefon: 095/7411-577
Mail: bucinouljefinta@gmail.com

Korisnik je posjetitelj stranice https://bucinouljefinta.com, a Kupac posjetitelj iste stranice koji popuni elektronsku narudžbu, te izvrši plaćanje putem internet bankarstva/opće uplatnice ili pouzećem, a Prodavatelj istu narudžbu prihvati.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba.

2. Uvjeti prodaje

Sve cijene proizvoda su izražene u hrvatskim kunama bez PDV-a. Obzirom da Prodavatelj nije u susatavu PDV-a temeljem članka 90, st. 1 i st. 2 Zakona o PDV-u, izražene cijene proizvoda su krajne cijene za Kupca. Cijene ne sadrže troškove dostave. Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena bez prethodne najave.

Slanjem narudžbe smatra se da je Kupac upoznat s Općim uvjetima poslovanja, te da pristaje na njih. Prihvat narudžbe od strane Prodavatelja se smatra dostavom potvrde Kupcu od strane Prodavatelja o prihvaćenoj narudžbi na mail adresu Kupca koju je Kupac definirao prilikom narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Prodavatelj se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti dostaviti proizvode kontaktirat će Kupca i dogovoriti novi rok isporuke ili otkazivanje naručenog proizvoda. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog, a već plaćenog proizvoda, Prodavatelj će Kupcu izvršiti povrat sredstava.

3. Plaćanje

Prodavatelj po zaprimljenoj narudžbi Kupcu na e-mail naveden u narudžbi dostavlja ponudu za plaćanje sa svim elementima. Kupac može platiti iznos naveden u ponudi putem

  • internet bankarstva ili općom uplatnicom
  • ili pouzećem prilikom dostave.

Kupac plaća internet bankarstvom ili općom uplatnicom proizvode koje mu dostavlja kurirska služba na kućnu adresu (sa uključenim troškovima dostave). U slučaju neplaćanja internet bankarstvom ili općom uplatnicom, Kupac proizvod plaća pouzećem.

4. Dostava

Prodavatelj će naručene proizvode dostaviti Kupcu u roku od 1 do 5 radnih dana nakon narudžbe putem kurirske službe s kojom surađuje.

Svi proizvodi su zapakirani tako da se izbjegnu oštećenja prilikom transporta. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja na pošiljci, te odbiti primiti oštećeni proizvod. Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati najbolju moguću uslugu za svakog Kupca. Ako prilikom preuzimanja robe Kupac primijeti bilo kakvo oštećenje dužan je reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem na mail:  bucinouljefinta@gmail.com

5. Pravo odustajanja od kupnje i vraćanja proizvoda5.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72, st.1, Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od četrnaest (14) dana od dana primitka proizvoda.

Ukoliko se Kupac odluči na jednostrani raskid ugovora, o svojoj odluci je dužan obavijestiti Prodavatelja pisanim putem, u navedenom roku, te sam snositi trošak povrat proizvoda Prodavatelju.

Kupljene proizvode potrebno je vratiti Prodavatelju najkasnije u roku četrnaest (14) dana od obavijesti o odustajanju kupoprodajnog ugovora. Prodavatelja možete obavijestiti o namijeni vraćanja proizvoda putem maila na bucinouljefinta@gmail.com. Kupljene proizvode potrebno je vratiti neoštećene i neotvarane u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini.

Ukoliko Kupac po jednostranom raskidu ugovora, vrati proizvod u originalnom obliku kakav je i isporučen, Prodavatelj će u roku od četrnaest (14) radnih dana izvršiti cjelokupni povrat uplaćenih sredstava, odnosno iznos cijene proizvoda bez troškova dostave.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je proizvod otpečaćen nakon isporuke (Zakon o zaštiti potrošača NN 14/14, 110/15, čl. 79, toč. 9).

Povrat uplaćenih novčanih sredstava za vraćene proizvode u slučaju otkaza ugovora Prodavatelj vrši na naznačeni račun od strane Kupca

6. Primjedbe i prigovori

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, internet trgovina Prodavatelja omogućuje Kupcima da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:

  • na e-mail adresu: bucinouljefinta@gmail.com

Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovorit u roku od najviše 15 dana.

7. Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri u kojoj su oni nužni za ispunjenje obveze Prodavatelja, za informiranje o novim proizvodima, te dostavu promotivnih materijala, te radi provjere drugih podataka neophodnih za internet kupovinu.

Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

8. Obavijest o kolačićima

Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da stranica Prodavatelja prepozna računalo Korisnika kada Prodavatelja sljedeći put posjeti na internet stranici. Pružatelj koristi kolačiće samo kako bi prikupio informacije koje se odnose na korištenje internet stranice i za autorizaciju tj. prijavu na sustav.

9. Rješavanje sporova

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.